keskiviikko 1. lokakuuta 2008

Kysymys: onko koira jo sisäsiisti?

Vastaus: ehei! Hetken luulimme jo saaneen opetettua Unskin pissimään vain papereille (sillä on selkeästi ylä- ja alakerrassa omat kohtansa, mutta enkös tänään taas siivonnut pissoja sieltä täältä). Kakat se onneksi tekee ulos, josta kiitos vaimolle, joka vie Untamoa paljon ulos. Ruuan jälkeen viemme Unikon välittömästi pienelle happihyppelylle. Nopea googletus aiheesta kertoi sisäsiisteyden saavuttamisen vievän yli puoli vuotta... Hohhoijaa :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sisäsiisteyteen oppiminen tuntuu meillä olevan jatkuvaa taatumisen ja edistymisen vuoropuhelua. Yhtenä aamuna sitä iloitsee siitä, että pissoja ei yön aikana ole tullut ja ehdin jopa laittaa vaatteet päälle ja viedä pennun ulos tarpeilleen. Sitten toisena aamuna bongaa lätäkön olkkarissa (ei tietenkään paperin päältä) ja minuuttia myöhemmin pentu lorauttaa vielä ulko-oven eteen kun ei millään jaksanut pidättää rakkoaan puolta minuuttia kauempaa. Mutta suurin haaste ovat silti ehdottomasti iltapissat: niitä tulee pahimmillaan puolen tunnin välein (syynä kait riehuminen) eikä kukaan ikuna voi olla niin valpas että hoksaisi ja ehtisi viedä pennun joka kerta ulos.

jmk kirjoitti...

Meillä Unikko on kiitettävän säännöllinen noissa tarpeiden teossa. Alkuun toki noita pisuja tuli ihan koko ajan, mutta nyt pääsääntöisesti aina syömisen, nukkumisen ja leikkimisen jälkeen. Unikko on viimeisen viikon ajan pysynyt yöt kuivana, ja jaksaa hyvin odotella siihen, että pääsee ulos siinä viiden-puoli kuuden välillä. Kotipihalle Unski ei enää suostu mitään tekemään, vaan nykyisin pitää päästä lähipuistoon tarpeille. Eihän omaa reviiriä sovi sotkea!

Eli tosi hyvällä mallilla ollaan, vaikka välillä toki menee huti paperistakin. Ja ihan oikein sanoit, ettei noita riehumispissoja kukaan kerkeä estää ja kuskata ulos. Emme ole ottaneet niistä turhaa stressiä. Ihan varmasti Unikko oppii niistä pois iän karttuessa. Ainoa ihme juttu on se, että Unikon on aina päästävä pisulle kesken ruokailun. Ensin se napsii kauhealla kiireellä muutaman suupalan, sitten kiireinen pikapissa metrin päähän paperille, ja sitten taas syömään. Sen jälkeen malttaa taas pidättää siihen asti että on maha täynnä ja mennään ulos. Mitenhän tuohonkin suhtautuisi?

Anonyymi kirjoitti...

Teillähän on jo hurjan hyvällä mallilla sisäsiisteys, jos Unikko on jo yösiisti :) Meillä Nalan kanssa oli kaikista ongelmallisimpia aamut, monen monta kertaa ehti juuri lirauttaa eteisen paperille aamupisut kun itse veti kenkiä jalkaan kamalalla kiireellä :D Mutta oli tuo siisti tasan 5-kuisena, vaikka joskus tuntui että ei se ikinä opi.

Ja tuohon pissi-kakka-rumbaan voi mennä pahimmillaan jopa vuosi, mutta epäilen että Unis saattaa olla siisti jo parin kuukauden kuluttua, vaikka onkin niin pieni vielä. Toisaalta eipä pennulta voi täyttä pidätyskykyä olettaakaan ennen 6kk ikää. Eihän ihmislapsetkaan kykene pidättämään ennenkuin vasta noin parivuotiaana.

Mä voisin joku päivä tulla käymään duunissa, osaatko sanoa, millon siellä olis rasvatilaus? :D