perjantai 10. huhtikuuta 2009

Unikon gourmet-kurssi, osa 2

Unikon juustoporkkanaherkkukeksit:


1+ dl kaurahiutaleita
2 rkl perunajauhoja
1 pikkuruinen porkkananpoikanen
2-3 rkl emmentalraastetta
1 muna
2 rkl rypsi-/oliiviöljyä

Sotketaan taikinaksi, tehdään pitkulaisia (ovat helpompia syödä kuin pyöreät, ainakin meidän epelin pikkuruisessa suussa) keksejä (tulee n. 9 kpl) ja paistetaan 200 asteessa kypsän näköiseksi (n. 10 min.). Määrät ovat vähän sinnepäin, lisää kaurahiutaleita tai kananmunaa jos taikina näyttää liian löysälle tai kiinteälle. Mutta tuskinpa tuo on niin nökönuukaa, hyvin tuntuvat uppoavan vaikka taikina ei olisi ihan gourmet-kokin aikaansaannoksen näköistä.

Suuri hitti naapurustossa! Unni suosittelee! Nam! Ovat myös vehnättömiä, meillä kun yleensä vältellään noita turhia viljoja. Luulisin, että kaurapuuron jämät kelpaavat ihan yhtä hyvin kuin kaurahiutaleet, eli oman aamiaisen tähteet voi hyödyntää tässä mainiosti :)Mainittakoon vielä, ettei Unni ole ollut kovinkaan kiinnostunut teollisista koirankekseistä, vaan on lähinnä nyrpistellyt nenäänsä niille. Nämä kuitenkin uppoavat Unniin kuin veitsi voihin.

Ei kommentteja: