sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Lemmikkikuvaus (osa 1: alkeet)

Kirjasto on mainio keksintö, perustelut lienevät ilmiselvät. Tällä kertaa sieltä käteeni päätyi arvosteltavaksi Paul Walkerin Lemmikkikuvaus -kirja. Se on selvästi suunnattu aivan aloittelijoille, joten jos olet koskaan pohtinut mitä teet kamerallasi, etkä vain räpsinyt kuvia, niin en suosittele tätä kirjaa. Muutamia ideoita kuitenkin sain, joita tulen esittämään myöhemmin.

(Lemmikki)kuvauksen alkeet:

1.) Harjoittelu tekee mestarin. Ota siis paljon kuvia.

2.) Pohdi mitä teet. Pelkkä kameran laukaisimen painaminen ei riitä. Katso kuviasi (ja muiden kuvia!) ja pohdi mikä niissä miellyttää tai inhottaa sinua.

3.) Hanki itsellesi sopiva kamera. Aloittelijana unohtaisin järjestelmäkamerat - ne ovat isoja, vaativat paljon säätämistä ja ainakaan itse en saa niistä paljoa irti. Lyhyesti sanoisin lähes minkä tahansa digikameran sopivan aloittelijalle.

Pidemmän päälle suosittelisin tutustumaan http://www.dpreview.com/ -sivustoon. Se voi olla aloittelijalle melko raskas, mutta on taatusti luotettavampi kuin Mikrobitin kaltaiset kameravertailut. Tämän hetken suositukseni on Panasonic Lumix DMC-GF1 . Lisää suosituksia löydät tästä. Muista, että vanhoja suositeltuja kameroja voit saada edullisesti käytettynä! Itselläni on Canon PowerShot A620 vuodelta 2005, jonka etuna on kääntyvä näyttö.

(jatkuu myöhemmin)

Ei kommentteja: