lauantai 13. joulukuuta 2008

Millaista ruokaa tulisi antaa allergiselle koiralle?

Kuten viime viestissä ilmeni, eläinlääkäri leimasi ruoka-aineallergian Unikolle. Huhhahheijaa, sitten alkoi uusiksi hyvän koiraruokavalmisteen etsiminen. Toki kotitekoinen koiranruoka olisi yksi "varma" nakki, mutta silloin ongelmaksi tulee vitamiinien ja muiden ravintoaineiden seuranta sekä tietysti vaivannäkö. Joten ei muuta kuin internetiä selaamaan!

Eläinlääkäri suositteli Virbacia (tai vastaavaa), mutta keskustelupalstoilla (huomaa luotettava tietolähde :) se sai kritiikkiä hintavuudesta ja säilöntäaineistaan (BHA ja BHT), jotka ovat allergisoiva ja aiheuttaneet kasvaimia. BHA:ta on muuten myös Royal Caninissa (sen tarkistin itse pakauksen kyljestä :)

Internetin taikamaailman jälkeen voittajaksi selviytyi James Wellbeloved (suomeksi tästä). Sitä suitsutettiin monien allergisten koirien omistajien suunnalta ja ainakin sillä on hyvin mahtipontinen nimi :)

Tällä kertaa kuvan avulla voitte harjoitella sekstantin käyttöä (klikkaa isommaksi). Hiiohoi maakravut!

3 kommenttia:

jmk kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
jmk kirjoitti...

Hups, tuli vähän kirotusvihreitä :)

Eli siis, ensimmäisen päivän kokeilun jälkeen tuo Jameksen ruoka tuntuu olevan ihan hyvää. Ei ole tullut pukluja, ja ruokakin on maistunut neiti Nirsomäelle. Jospa tämä masupulma vaikka pikku hiljaa ratkeaisi. Onneksi Unikko on ollut koko ajan virkeä ja aktiivinen sekä normaalisti kehittynyt, joten tuskin tässä mitään ihan fataalia on päässyt käymään.

Anonyymi kirjoitti...

Jamesista olen kuullut vain hyvää, ja toivotaan että Unskin masu rauhoittuisi tuolla ruuanvaihdolla :)