sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Blogi on tauolla


Kiitoksia monista kannustusviesteistä kirjoittaa lisää Kipinän ja Unikon kuulumisista (huomaa järjestys, aijai). Valitettavasti tällä hetkellä aika ei riitä edes puolivillaisten tekstien kirjoittamiseen, kuten olette edellisistä teksteistä saattaneet huomata. Mieluummin leikin karvapallojen kanssa sen ajan, joten saatte hetken odotella kuulumisia. Lyhyesti; valtakunnassa kaikki hyvin!

(Voitte tappaa odotteluaikaa harjoittelemalla Citadels-korttipeliä netissä)

9 kommenttia:

serythia kirjoitti...

No worries, kirjoittelette sitten kun ehditte :) Mekin saadaan ylihuomenna meidän karvapallura niin loppuu tämä minunkin netissä roikkuminen!

Päädyttiin muuten kanssa siihen Golden Eagleen, sitä sattui olemaan tuossa sadan metrin päässä olevassa lemmikkikaupassa niin on sitten helppo hakea aina uusi satsi. Ja siinä myydään neutakin, jee!

serythia kirjoitti...

Hei nyt on kyllä aivan pakko kysyä kun meilläkin tuo tuholainen nyt on, että kuinka nopeasti Kipinä oppi tekemään pisut ja muut paperille? Kun meillä tuntuu, että ehkä yksi kahdeksasta pisusta osuu alustalle jos hyvin käy. Kakka löytyy vähän useammin alustalta, mutta useasti sekin vain alustan vierestä.. Toki neiti on ollutkin meillä vasta pari päivää, mutta on vain niin hassu tapa tuo paperin viereen tekeminen. Kennelissä oli kuitenkin tehnyt aina pisualustalle. Ja ulos ei meillä siis myöskään ole ilmestynyt vielä yhden yhtä pisua tai kakkaa.

Sitten vielä tuosta sosiaalistamisesta. Kuinka kauan Kipinä oli ollut teillä kun aloitte viedä kaupungille ym? Osasiko jo silloin kulkea hyvin taluttimessa? Mietin vaan kun neiti arkailee ja palelee tuolla ulkona sen verran, että tällä viikolla me ei ainakaan päästä minnekään muualle kun omalle pihalle. Toivottavasti kuitenkin vähän laajemmalle alueelle kuin tällä hetkellä, nyt uskaltaa seurata meitä vain yhtä tuttua polkua. Ja muutenkin ulkoilureissut kestää maks. kymmenen minuuttia, kuinka teillä? Taluttimessa menee ihan kivasti jo, varsinkin kotiinpäin. Jos mennään taluttimen kanssa pois päin kotoa, ei päästä ihan yhtä pitkälle mutta kai se siitä :)

En olisi kyllä arvannut, että koiranpennun kanssa on näinkin RANKKAA. On pakko myöntää, että on vähän mehut pois kun siivoilee pisuja koko päivän ja vaihtaa sukkia sitä mukaa kun taas vahingossa astuu pisuun... Ja kun on vähän voimaton, että miten sen saisi oppimaan tuohon alustalle, sekin helpottaisi jo HUOMATTAVASTI tätä urakkaa.

Oltiin suunniteltu, että loppuviikosta aletaan lisäilemään tuota Golden Eaglea Pedigreehen ja sitten sunnuntaina vaihdetaan kokonaan, mutta moita jätöksiä syntyy niin mahdottomasti, että taidetaan aikaistaa aikataulua.. Kakkaa tulee ehkä neljä viisi kertaa päivässä+ mitä yöllä tulee ja koostumus ei ole kovinkaan kiinteä. Ja se MÄÄRÄ. Miten noin pieni koira voi tuottaa noin paljon kakkaa :D

PsM kirjoitti...

Tervehdys,

tässä pikavastuksia:

"kuinka nopeasti Kipinä oppi tekemään pisut ja muut paperille?"

Ei se Kipinä osaa vieläkään. Unikolla meni sen verran kauan, että se tuntui pitkältä ajalta. Olisiko ollut puolisen vuotta? Vaimo täydentänee :)

"useasti sekin vain alustan vierestä.."

Tuttu juttu :) Johtunee siitä, että ei hahmota paperin rajoja --> "kyllä mä olin sillä!"

"ulos ei meillä siis myöskään ole ilmestynyt vielä yhden yhtä pisua tai kakkaa"

Nyt on pakkaset ja teillä on mennyt vasta pari päivää, joten iisista vain :)

Kuinka kauan Kipinä oli ollut teillä kun aloitte viedä kaupungille ym?

Lähes saman tien. Itäkeskuksessa ollaan käyty...

"Osasiko jo silloin kulkea hyvin taluttimessa?"

Tässä Kipinä on kuin kala vedessä, oli todella hyvin. Unikolla kesti kauan ja puri hihnaa paljon.

"uskaltaa seurata meitä vain yhtä tuttua polkua."

Sitten vähitellen sivupoluille, no worries mate! Ei sitä aikaa kannata kellolla katsoa, hyvältä tuo kuulostaa.

"En olisi kyllä arvannut, että koiranpennun kanssa on näinkin RANKKAA."

Se helpottaa ajan kanssa. Nyt tuo pakkanen vaikeuttaa ulkoilua. Siirtäkää niitä papereita sinne minne koiruli tekosiaan tekee, niin kyllä se siitä sutvaantuu.

"mutta moita jätöksiä syntyy niin mahdottomasti, että taidetaan aikaistaa aikataulua.."

:) Uskomattomia kakkakoneita nuo pienet ovat, mutta ruuan vaihtaminen vähensi ainakin meillä tuotanto. Voimia pikkuisen kanssa!

jmk kirjoitti...

Lisäkommentteja:

Unikko oli kokonaan sisäsiisti noin seitsenkuisena, mutta homma oli melkein täysin hallussa suunnilleen viisikuisena, sen jälkeen tuli säännöllisesti yksi riehupissa illassa sisälle, kunnes sekin jäi pois. Molemmat koirat ovat pissineet paperille aika huolimattomasti, yleensä niin, että tassut ovat paperilla ja se pissivä osa kroppaa paperin ulkopuoilella... Ulos molemmat oppivat tekemään nopeasti, ja Unikko on tuossa asiassa ollut neuroottisen siisti pennusta asti; omaan pihaan ei vaan VOI pissata!

Vie pentu ulos aina, kun se on syöny, juonut, nukkunut tai leikkinyt, silloin yleensä pissahätä yllättää. Ja viipykää ulkona niin pitkään että koira tekee tarpeensa ulos. Sitten isot kehut! Ja saa mennä sisälle :D Ulos pissimistä avittaa, jos puuhailee ja leikkii ulkkona (voit esim. ottaa Nellin lempilelun mukaan ulos, kaivella lunta, sählätä lumikokkareiden kanssa tms. Mitä vaan, mistä pentu kiinnostuu. Ja muista itse esittää kauhean innostunutta! Siitä koirakin innostuu)

Sosiaalistaminen kannattaa aloittaa mahdollisimman pian. Tutustukaa naapuruston kiltteihin koiriin, matkustakaa bussilla, autolla, junalla jne, käykää kaupoissa, toreilla, kavereilla kylässä. Mitä enemmän koira tutustuu maailmaan pikkupentuna, sen paremmin se pärjää uusissa tilanteissa aikuisena. Tuo paras herkkyyskausi tuohon päättyy n. 12 viikon iässä, joten ennen sitä kannattaa käydä mahdollisimman paljon uusissa paikoissa. Rohkeasti vaan! Älä huolestu itse koiran peloista, siitä se vaan itse hämmentyy. Mene itse uteliaasti tutkimaan asioita, joihin haluat koiran tutustuvan, niin pentukin rohkaistuu tulemaan mukaan.

Kyllä se siitä! :)

kamu kirjoitti...

Meillekin kinseiläinen tulossa. Kysyisin MIKSI vaihdatte/olette vaihtaneet ruoan toiseen? Toivoisin todella vastausta. Lemmikkikaupassakin ihmeteltiin kovin pedigreetä. Itse vielä ummikko ensikertalainen...

PsM kirjoitti...

"MIKSI vaihdatte"

Tähän tulee vaimolta pitkä vastaus :) Lyhyesti: Pedigree lienee selvä? Muutoin vaihdokset ovat johtuneet esim. koiran löysästä mahasta tai nirsoilusta. Suosittelen neuta.

PsM kirjoitti...

PS. onnea sinne uudelle kinseiläiselle --> Kipinä ja Unikko ovat olleet oivia kavereita!

jmk kirjoitti...

Lyhyt vastaus:

Pedigree on huonolaatuista ruokaa. Marketista en ostaisi yhtään koiranruokaa, eivätkä eläinkaupankaan tarjokkaat kaikki ole kovin laadukkaita. Kannattaa uskoa enemmän tuoteselostetta kuin mainoksia.

jmk kirjoitti...

Muuten, nirsoilun vuoksi ei pahemmin ole ruokia vaihdettu, vaan aika moni nappula on todettu vatsalle sopimattomaksi.