maanantai 26. heinäkuuta 2010

Kysynpähän vaan!

Jenkeissä cotoneilla on kolme väriluokitusta: valkoinen, mustavalkoinen ja trikolori. "The Euro Coton is supposed to be all white" eli meillä hyväksytään vain valkoiset. Vaimo vierellä kommentoi, että valkoisen värin kanssa tulee helposti liitinnäissairauksia. Haluaisin tietää että kenen älynvälys tämäkin oli? Kysynpähän vaan! "#¤&%
PS. pisteet koiriemme kasvattajalle Seijalle, että meillä on trikolorit! Liberté, Égalité, Fraternité!

4 kommenttia:

tahja kirjoitti...

Ei kai se ihan niin mene, että meillä hyväksytään vain valkoiset? Päässähän nyt ainakin saa olla muutakin väriä, ja kai vartalossakin, jos valkoinen kuitenkin pysyy yleisvärinä. Vartalon on kuitenkin toivottavaa olla valkoinen.

PsM kirjoitti...

http://www.toydogs.net/coton/rotu/rotumaaritelma.html

"Väri: Valkoinen pohjaväri. Korvissa voi olla hieman vaaleanharmaata väriä (valkoisten ja mustien karvojen sekoitus, joka antaa vaaleanharmaan vaikutelman) tai hieman vaaleankellertävää väriä (valkoisten ja kellanruskeiden karvojen sekoitus, joka antaa vaaleankellertävän vaikutelman). Mikäli karvapeitteen valkoinen yleisväri ei muutu, edellämainittuja värejä voidaan hyväksyä muualla rungossa, mutta ne eivät ole toivottavia."

Mielestäni tuossa pitäisi lukea:

"Väri: kaikki värimahdollisuudet hyväksytään, tosin tutkimuksissa on todettu täysvalkoisen värin korreloivan monien sairauksien kanssa (tuohon väitteeseen en siis tiedä ensikäden lähteitä)"

tahja kirjoitti...

Tuo täysvalkoisuushan tuo mukanaan ainakin kuuroutta. Joskus olen törmännyt kuuroon valkoiseen kissaan ja myös kuuroon valkoiseen koiraan (oli joku pikkuterrieri, jackrussell tai vastaava). Mutta en sitten tiedä, onko se kuinka yleistä. Suurin osa cotoneista on kuitenkin täysvalkoisia, ja käsittääkseni coton on kuitenkin suht terve rotu, enkä ole kuullut esim. kuurousongelmasta cotoneilla.

Linda kirjoitti...

Tosta kuuroudesta, Cotonin voi epäillä olevan kuuro jos kummassakaan korvassa ei ole pienintäkään pigmenttiläikkää/pistettä. Tämä kuitenkin aika harvinaista ettei olisi.