keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Turkkituoteanalyysi, osa 1

Unikkomammalla kävi turkinhoitajan munkki, kaverin kaveri osoittautui turkinhoitoainekauppa  Takuttoman/toiseksi omistajaksi! Voi onnen päivää... Takuttoman toinen tuotesarja, Pet Silk, on jo vakiokäytössä Unikolla ja Kipinällä, joten saimme mukavan läjän Takuttoman toisen tuotesarjan, Re Qualin, näytepulloja. Mukaan tarttui  Biojen ja Bio-Plus-hoitoaineet sekä monikäyttöiset lisähoitotuotteet Biovit Oil  sekä Hydro-Gel. Näistä Biojen oli tuttu Unikon pentuajoilta, mutta aikuisen koiran turkkiin en ole sitä kokeillut. Lisäksi meillä on käytössä sarjan Degreaser Unikon tahmaisten naamakarvojen siistintään, tästä lisää joku toinen kerta.

Muutama sananen Unikoja Kipinän karvasta vielä, ennen kuin päästään asiaan. Cotoneita on hyvin erilaisilla turkkilaaduilla, ja hoituote tai -tapa sopii yhdelle, ei välttämättä käy lainkaan jollekulle toiselle. Siitä huolimatta että Uppis ja Kippis ovat puolisisaruksia, on niillä aivan erilaiset turkit. Yhteisenä tekijänä molemmilla on karvan pehmeys. Se on aivan pumpulia. Oikeilla tuotteilla turkki ei takkua kummallakaan käytännössä lainkaan, väärillä aineilla karva menee pöperöksi ja takkuilee. Liiat hoitoainejäämät turkissa ovat pahin takuttaja. Huuhdon aina kaikki hoitikset huolella pois ja turkkiin jätettäviä käytän harkiten. Näillä eväillä karva pysyy vikon pesuvälillä takuttomana, vaikka en turkkia harjaa ollenkaan pesujen välillä. Unnin karva on silkkimäistä, liukasta ja laskeutuvaa. Se tuppaa likaantumaan ja rasvoittumaan helposti, etenkin korvista ja naamasta. Lisätekijänä likaantumisessa lienee Kipinän viehättävä tapa pestä Unikon naama noin 86 kertaa päivässä. Kipinän karva on hiukkasen tyypillisempi cotonin karva. Se on tuuheaa, pöyheää ja tuntuu kasvavan pikemminkin ylöspäin kuin laskeutuvan alas. Kipinällä ei turkki tunnu kasvavan kovin pitkäksi, mutta leveyttä on sitäkin enemmän. Kipinän turkilla on tapana mennä hattaraksi liian pehmentävillä aineilla. Pesenkin sitä välillä surutta Isle of Dogsin karkean turkin shampoolla.

Sitten kylpyyn!

Onko pakko?


Ensimmäisenä kokeiluun pääsi Bio-Plus hoitoaine. Pesin koirat Isle of Dogsin Royal Jelly -shampoolla, joka on tuttu ja hyväksi havaittu luottotuote Unskilla ja Kipinällä. Laimentelin hoitista puoli ruokalusikallista (juu, luit oikein) puoleen litraan vettä hieman skeptisin ajatuksin. Riittäneekö tuo pieni nokare oikeasti hoitamaan kuntoon näyttelykarvassa olevan koiran?

Juu, riitti. Laimennettu hoitis oli sen verran riittoisaa, että vähempikin olisi riittänyt. Turkista tuli erittäin helposti harjattava ja karva sai lisää volyymia. Turkki oli myös normaalia pehmeämpi, mikä ei ole täysin positiivinen asia meidän koirilla, ennaltaan pehmeä karva ei juuri pehmennystä kaipaa. Föönattuna kumpikin koira näytti kuitenkin oikein hyvältä! Viikon pesuvälin jälkeen Unni oli hitusen takkuuntunut talvitakkinsa jäljiltä ja näytti normaalia nuhruisemmalta. Unnin silkkiturkille tämä hoitis oli näemmä hiukkasen liian raskas. Kipinä säilyi pesuvälin siistinä ja takuttomana. Johtopäätös: Kipinälle oikein hyvä hoitis! Sen pöperöturkille on ollut hankalampi löytää sopivia aineita kuin Unikolle, joten olen sitä tyytyväisempi että tämä toimi. Unikolle voisin kokeilla vielä enemmän laimennettuna.


On se rankkaa olla kuvattavana.

Viime pesun jälkeen keksin vielä kokeilla toisen cotoninomistajan pyynnöstä tuota Hydro-Geliä. Molemmilla koirilla turkit ovat perushyvässä kunnossa tällä hetkellä joten en ole paljoa lisähoitiksia käyttänyt. Laimentelin ruokalusikallisen geeliä kahteen desiin kuumaa vettä ja suihkuttelin pesun jälkeen märkään turkkiin ennen föönausta. Karvasta tuli jälleen hyvin pehmeä, mutta helposti käsiteltävä ja runsas. Harjaaminen ja föönaaminen oli erittäin helppoa, takkuuntuvat korvantaustat ja hännäntyvikin oli helppo hoitaa. Kipnän haperot karvanlatvat saivat selvästi kosteutta tästä, jospa se turkki vaikka jaksaisi Hydro-Gelin avulla kasvaa pidemmäksi? Tykkäsin sen verran, että tämä menee taatusti ostoslistalle! Harmi vaan että pakkauskoko on valtava. Tuote on sen verran riittoisaa etten ihan äkkiseltään saa puolta litraa ainetta käytettyä vain omiin koiriin. Kuka haluaisi jakaa pullon?

Kelpaa Unikon nyt helmoja hulmutella! Kuva Meeri Sevilä.
P.S. Ei, tämä ei ollut maksettu mainos vaan ihan vilpitön mielipide :)

Ei kommentteja: