keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Sähkö-Saara

Sano päivää Saaralle, meidän uudelle sähköiselle sisäkölle! Virallisesti Saara on Roomba iRobot 564 Pet. Unnilandia astui avaruusaikaan jä päätti lähteä taistoon hiekkaa ja koirankarvoja vastaan robotti-imurin keinoin. Ainakin ensi kokeilulla Saara toimi kelvollisesti, huristeli terhakasti yli kynnysten ja matonreunojen ja näytti viehtyneen eityisesti keittiön baarituolien jalkojen putsaamiseen. Kaapin ja seinän välissä se suoritti reippaan tomutussamban ja lipui iloisesti omaan telakkaansa. Alkuun Saara päivysti telakkansa ymprillä, tömähteli seiniin ja pyöri hölmistyneenä ympäriinsä, mutta oppi jo ensi käytöllä liikkumaan jokseenkin hyvin Unnilandian residenssissä.

Omistaja osalle jää säiliön tyhjentäminen ja harjojen putsiminen. Kyllä, joka kerta. Säiliötä avauksessa tuli pieni järkytys, päällisin puolin kohtuusiististä lattiasta oli säiliöön kertynyt pari desiä pölyä, karvaa ja hiekkaa. Joo. On sille käyttöä, näemmä. Olen näemmä asunut sikalassa kaikki nämä vuodet. Sisäinen Vilijonkkani hyrisee tyytyväisydestä ja entinen paras ystäväni, Kärcherin höyrypuhdistin, putosi auttamatta kakkossijalle.

Vähän isompi pölypallo tomutettavaksi
Unikko ja Kipinä eivät juuri Saarasta piitanneet. Kipinä pakeni alkuun sohvalle, mutta palasi pian maantasolle ja antoi Saaran puuhata omiaan. Unikko meinasi joutua Saaran kitaan, taisi imuri luulla koiraa hiukan suuremmaksi pölypalloksi ja tuuppasi sitä reippaasti takapuoleen. Unni ei siitä pahemmin piitannut, liekö edes siirtynyt tieltä pois.

Ei kommentteja: