tiistai 18. tammikuuta 2011

Unnilan eläinlääketieteellisen pääsykoe kevät 2011 - eli mikä Unnia vaivaa

"Tehtävä 1 (kuusi pistettä):

Potilas on 2 ½ -vuotias Coton de Tulear -rotuinen koira. Omistaja kuvailee, että koira on linkannut vasenta takajalkaa oltuaan pidempään paikalla, mutta ruvennut kävelemään normaalisti hyvin nopeasti (vajaassa puolessa minuutissa). Omistaja ei kuvaile onnettomuustilanteita.

Koira ei ole osoittanut selkeästi kipua. Huomattava, että se on saanut Clomicalmia ja sittemmin Serene-UM nimistä lääkettä ahdistukseen.

Koira on käytetty kahdesti fysioterapiassa, jossa koira on todettu omistajan mukaan olevan hyvässä kunnosa. Huomatuksena tosin on ollut, että lonkissa ja polvissa on pientä löysyyttä ja ristiselän lihasten menevät helposti jumiin, mikä voi vääntää lonkkia virheasentoon.

Mitä toimenpiteitä suosittelet, esim. haluatko lisätutkimuksia? Käytä apunasi alla olevia kuvia (klikkaa isommiksi)."



"Vastaus julkaistaan tammikuussa 2011."

3 kommenttia:

tahja kirjoitti...

Lannenikamien määrä ei nähdäkseni täsmää. Vasemman polven kunnon haluaisin myös potilaalta vielä tarkemmalla tutkimuksella tarkistaa, ettei siinä vain ole tulehdusta. Ihan heti pikaisella vilkaisulla huomaa myös tuon oletetun nivelien löysyyden. Siinähän on selvästi avonaista tilaa luiden välissä. Luusto itsessään näyttää olevan hyvässä kunnossa, ei merkkejä osteoporoosista.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa olla sisäpiiritietoa, kun tuli noin napakka vastaus :D Joka tapauksessa pääsitte sisälle Unnilan ELT:n, onneksi olkoon!

tahja kirjoitti...

Ei ei mitään sisäpiiritietoa, kyllähän noista kuvista nyt maallikkokin näkee, mitä on vialla. ;)