lauantai 17. syyskuuta 2011

Kuinka koira kesyyntyi?

Uskoisitko, että turkistarhaketuista saa jalostettua jo kuudennessa sukupolvessa koirien kaltaisia lemmikkejä? Tiesitkö, että nämä tutkimukset ovat alkaneet jo Stalinin aikana eteläsiperialaisessa Novosibirskin kaupungissa?

Sen sijaan että kirjoittaisin uudestaan jo mainioita artikkeleista aiheesta, kehotan tutustumaan alla oleviin linkkeihin. Varoitus: lukukärpänen saattaa purasta aiheeseen tutustuessa, jolloin vaimo saattaa muuttua punaiseksi kun ei tule lähdettyä kauppaan. "Ihan kohta, kirjoitan tästä vielä pienen jutun blogiin!"


Kevyt artikkeli aiheesta: http://natgeo.fi/elaeimet/kesyyntymisen-salaisuudet

Hieman vankempi pala purtavaksi: http://planeetanihmeet.wordpress.com/2010/09/23/kun-sudesta-tuli-koira/

Lyudmila Trutin artikkeli (englanniksi): http://www.americanscientist.org/issues/id.813,y.1999,no.2,content.true,page.1,css.print/issue.aspx

Tieteellisiä artikkeleita en ehtinyt laittamaan. "Juuri olin lähtemässä!"

5 kommenttia:

tahja kirjoitti...

Jossain lähiaikoina telkkarissa esitetyssä ohjelmassa esiteltiin tuota kettujen kesytysohjelmaa. Olisko sen dokkarin nimi ollut Neuvostoliiton ihmiskokeet? Koko dokkari oli tosi mielenkiintoinen, tuo kettujuttu oli vain pieni sivujuonne sitä.

Anonyymi kirjoitti...

http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/dokumentit/historiaa-neuvostoliiton-ihmiskokeet

Harmi että juuri mennyt katseluaika umpeen... Saisikohan sitä mistään?

tahja kirjoitti...

Mulla on se tietokoneen kovalevyllä tallessa, mutta siitä puuttuu tekstitys, kun siinä mun tietokoneen usb-tikku-telkkari-hässäkässä ei toimi tekstitys. En muista, kuinka paljon siitä dokkarista oli venäjäksi ja kuinka paljon englanniksi tai suomeksi. Minäpäs tutkailen tätä asiaa vähän.

tahja kirjoitti...

Perun äskeisen lupaukseni. Läppärini jouduttiin juuri viime viikolla asentamaan uudelleen, ja näköjään nuo videotiedostot olivatkin sitten c-levyllä, eikä d-levyllä, kuten kuvittelin. Eli katosivat bittiavaruuteen. Hyvää matkaa vaan kaikille opetusmateriaaleilleni!

Anonyymi kirjoitti...

Voi harmi. Tiesithän, että tiedostot voi yrittää palauttaa, vaikka kovalevy on asennettu uusiksi? Tässä on ilmainen ohjelma: http://www.piriform.com/recuva (toivottavasti jotain pelastuu!)