sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Reverse sneezing

Siinä missä Unikko on saanut tutustua alueen jokaiseen eläinlääkäriin, on Kipinä porskuttanut täysin terveenä vierellä. Nyt oli kuitenkin Kipinän aika käydä tutustumassa terveydenhuoltopalveluihin, sillä se on jonkin aikaa röhkinyt tavalla, jota kutsutaan englanniksi reverse sneezing. Kun sen päälle tuli vielä pieni pukluja, oli tarkastuksen paikka.

"Yleistutkimuksessa ei normaalista poikkeavia löydöksiä", oli onneksi tulos. Tällä kertaa Sopulitielle ei ollut välittömästi saatavilla aikaa, joten Kipinä päätyi HauMauhin. Vaimo kuvasi että vastaanotto oli siellä asiallista, mukavaa ja siistiä, niin oli laskukin (75,40 € eli hieman Sopulitietä kalliimpi paikka). Toisaalta eipä sitä omaa laumaa voi jättää hoitamatta. Vaimo vierellä käski (korjaan, pyysi) täydentää, että Kipinän sai kehua ihon, turkin ja korvien olevan erinomaisessa kunnossa. Se lämmitti sydäntä.

Lähempänä täällä olisi ollut Apex, mutta omat kokemukset ja kertomukset lenkkipoluilta ovat olleet niin huonoja, että sinne emme mene. Toivottavasti teidän kokemukset ovat positiivisempia, mutta suosittelen tutustumaan palautteeseen kunnolla!

Vaikka käynti saattoi olla turha, olimme kuitenkin tyytyväisiä HauMauhin. Hoidoksi tuli "Kokeellisesti nenäpunkkilääkitys perheen molemmille koirille (Interceptor 11,5 mg, 0,5 tablettia kerran viikossa kolmen viikon ajan)", joka kuvastaa hyvin, että he osasivat asiansa. Kaikissa eläinlääriasemilla ei nimittäin loishoidossa huomioida, että perheen yhdellä koiralla ollessa esim. nenäpunkkeja, niitä voi olla kaikilla muillakin.

Nyt oireita ei enää ole, eikä limaa irroittavaa yskänlääkettä ole tarvittu. Eli valtakunnassa on kaikki hyvin!PS. Unikon jatkuva haukkuminen on edelleen riesa, joten sorruin äärimmäisiin keinoihin. Annoin pitkulaisen kermapurkin Unikolle nuoltavaksi (koirilla saattaa olla laktoosi-intoleranssi!) ja johan haukkuminen lakkasi. Tytöllä taitaa olla tylsää...

Ei kommentteja: