lauantai 8. marraskuuta 2008

Akuutti enteriittiViime aikoina Unikko on päässyt potilaselämän makuun. Kolmisen viikkoa sitten meillä heräsi huoli, kun Unikko rupesi pissailemaan paljon. Mielessä kävi olisiko Unikolla ollut virtsatientulehdus, joten kiikutimme hänet Sopulitien eläinlääkäriasemalle. Bakteeriviljelmässä ei paljastanut mitään, vaan luultavasti alapää oli vain kylmettynyt. Nyt pyrimmekin estämään Unikkoa istumasta ulkona tai kylmällä lattialla. Ennen tarkempia tuloksi päätettiin varmuuden vuoksi antaa antibioottikuuri.Seuraava huoli nousi tällä viikolla, kun Unikon ulosteessa oli limaa ja kerran vertakin. Ruokakaan ei oikein maistunut. Tällä kertaa vakiopaikassamme ei ollut aikoja, joten menimme Malmin Apexille, josta jäi hyvä vaikutelma. Unikolla todettiin akuutti enteriitti, tarkemmin lievä paksusuolentulehdus. Ei muuta kuin uusi antibioottikuuri. Huvittavaa kyllä kakkausongelmat paranivat jo lääkärille päästessä. Muita oireitahan Unikolla ei ole ollutkaan!Yleisesti ottaen Unikko on kuitenkin ollut terve koira. Vauhti ei ole hiljentynyt minään päivänä! Nämäkin sairaudet ovat olleet hyvin lieviä, mutta ne oli hyvähän ne oli käydä tarkastamassa ajoissa.

PS. Unikkomamman ruokintavinkki: jos koira pitää saada juomaan paljon, niin lisää veteen kanankeitinlientä. Nam!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi Unikkoa. Onneksi ei tuon vakavampia ole ilmennyt. Rapsutuksia toipilaalle!

PS. Suosittelen myös tuota Apexia, on meidän "oma" lekuri ja erittäin tyytyväinen olen :)

jmk kirjoitti...

Kiitos vaan, vesseli on jo ihan kunnossa, ja oireet loppui heti kun sai lääkkeen. Eilen tosin meni maha sekaisin Axilur -matolääkkeestä, mutta onneksi se ei Unskin menoa haitannut, vaan neiti on ollut ihan virkeä oma itsensä koko ajan. Tuntuu vaan olevan tosi herkkävatsainen, joten kaikkien uusien asioiden syöttäminen pitää aloittaa tosi varovasti. Onneksi tuo sen normaali Royal Caninin nappula sopii sille hyvin, joten siinä ei ole ongelmia. Kokeillaan ens kerralla jotain toista matolääkettä, jätin tuon Axilur-kuurin kesken :(

Apex on ollut tosi hyvä ja mukavan lähelläkin, mutta on vaan niin turkasen kallis verrattuna tuohon Sopulitien eläinlääkäriasemaan. Apex onkin meidän hätäasema, jos Sopulitielle ei saa aikaa. Molempiin tosin ollaan oltu tyytyväisiä.