torstai 15. tammikuuta 2009

BARF, NEU, HÄH?

Ettei ruokailu menisi liian yksinkertaiseksi, on vaimo löytänyt taas muutaman uuden vaihtoehdon. Siis nappulalle.Yksi olisi ns. kotiruoka, eli kärjistäen normaali ruuanlaittoa ilman mausteita. Muistathan vielä Unikon liharaksureseptin?
Toisena olisi ns. barf, eli raa'an lihan, lihaisten luiden ja sisäelinten antamista. Varmasti luonnonmukaista, mutta tämä hienohelma ei halua verisiä suolenpätkiä lattioille kuppelehtimaan. Hyhhyh! Lisäksi pitäisi tarkkailla saako koira tarpeeksi vitamiineja... Kilohintoja en nopeasti saanut kaivettua, muutama sivusto sanoi 2-4 €/kg. Lisäinfoa tästä ja tästä.
Kolmantena olisi NEU, joka on pakastettua tuoreruokaa. Se voi sisältää niin kasviksia kuin lihaa. Vaimo vertasi sitä "luomunappulaksi". Luomu on heittomerkeissä, koska raaka-aineet eivät luultavimmin ole luomua. Vaimo tarkoittani luomulla sitä, että se ei ole teollisesti valmistettua kuten nappulat. Kilohinta on n. 1,90 - 2,50 €/kg. Tätähän vaihtoehtoa voisi harkita!* Lisäinfoa: googleta esim. "neu koiranruoka".*...tai vaimo harkitsi jo puolestamme, sitä kokeillaan! Lisäinfoa seuraa!

Ei kommentteja: