tiistai 13. tammikuuta 2009

PMS

Yksi asia mikä varmasti kiinnostaisi monia tulevia koiranomistajia on Unikon viime aikaiset mielialavaihtelut. Viimeisen kuukauden sisällä Unikko on alkanut vahtimaan eli haukkumaan ulko-oven avaamisesta/naapurin äänistä/näkymättömille möröille. Ei mitään räkytystä, mutta varsinkin kotiin tultaessa kuuluu selvä "BARF!", jota ennen ei ole kuulunut. Lisäksi se aloitti sisälle pissaamisen, joka loppui melko hyvin vaimon ärähtäessä matolle pissaamisesta (ei fyysistä kontaktia, laske vain puhelin alas :). Niin ja se nirsoaminen. Ruoka ei tahdo maistua, johon minä toteaisin, että syö sitten kuin on nälkä. Vaimo on eri linjoilla. En jaksa enää laskea kuinka montaa eri ruokalajia kaapista löytyy (nyt liikutaan heikoilla jäillä, onneksi on huomenna äijien peli-ilta :)

Loppudiagnoosi: mahdollinen premenstruaalisyndrooma (N94.3).

4 kommenttia:

jmk kirjoitti...

Vaimo kommentoi:

Ruokakaapista löytyy tasan yhtä lajia sapuskaa, nimittäin James Wellbelovedin Kalkkuna&Riisi -penturuokaa. Lisäksi kuppiin hulahtaa silloin tällöin raakoja munankeltuaisia, keitettyä porkkanaa tai jauhelihaa, oliiviöljyä (Jamesin sapuska on tosi vähärasvaista) tms. Koulutusnaksuja on pariaa sorttia (osa kotitekoisia kuivattuja liharaksuja), ja pureskeltavaksi on kuivattuja lampaankorvia, kanankauloja ja perus purutikkuja. Lisäksi Unni saa opskellessaan käytöstapoja palkaksi keitettyä kanaa. Ja Unni syö tasan silloin kun sen on nälkä, eli pääsääntöisesti illalla joskus enemmän ja joskus vähemmän, ja välillä mätetään apetta ihan mieltä vailla (Unnilla on kerran-pari viikossa possupäivä, jolloin se syö ja syö ja syö. Ihan hyvä, kun ottaa huomioon millainen luuviulu tuo neiti muuten on.) Että kattoos ukko uudelleen kaappiin. Nih :P

PsM kirjoitti...

Mitäs sanoin ;)

Anonyymi kirjoitti...

Heh, vai on Unskista tulossa iso tyttö, kun alkaa mieltään osoittamaan :D Voi enteillä myös ensimmäisiä juoksuja tuollainen mielialojen vaihtelu :)

jmk kirjoitti...

Heissa, Kata!

Koskapa tuutte kylään? :)

Joo, luulen, että Unnilla oli tuossa ekat juoksut, kun uuden vuoden aikaan neiti alkoi merkkailla ja siivoilla alapäätään ihan vimmalla, ja muutenkin käytös oli kuin PMS-oireisella naisella. Pieniä vuotojälkiäkin bongasin vatsanahasta. Naapurin pojatkin osoittivat kumman paljon kiinnostusta... Tuo lysti jatkui sellaiset kolmisen viikkoa. Nyt neiti on palannut normaliksi, ja ehkä jopa himppusen rauhoittunut verrattuna entiseen. Nirso tuo elukka on ollut aina, siinä ei ole mitään uutta. Syljeksi nakitkin ulos suusta, kun kerran yritin niillä kouluttaa =O

Tuo NEU ja James Wellbeloved -coctail on toiminut hyvin, Unni syö hyvin eikä massukaan ole pitkään aikaan valitellut, ja ylipäätään Unni vaikuttaa terveemmälle ja tyytyväisemmälle kuin ennen. Budjettikaan ei pahasti kärsi, kun nuo molemmat on varsin edullisia tuokia, ja NEUta löytyy passelisti meidän lähimmästä eläinkaupasta. Eli valtakunnassa kaikki hyvin.