keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Pelkoa ja lunta Pohjois-Helsingissä

Muutama viikko sitten alkoi harmillinen episodi - Unikosta on tullut arkajalka. Kokeilin juuri ennen töihin lähtemistä palohälytintä ja se jäi testin jälkeen piippailemaan tasaiseen tahtiin. Jonkinlainen varoitus patterien loppumisesta, tiedä häntä. Unikon kohdalla tapahtui kuitenkin outo ilmiö. Se on ruvennut pelkäämään mitä omituisempia asioita, onneksi nyt vähenemissä määrin.

Jotta ei olisi pelkästään ikäviä uutisia, niin kerrotaan pakollinen lumikommentti. Lumi saapui jokin aika sitten tänne "eteläänkin" (60° 10′ 15″ N) ja Unikko on ollut aivan innoissaan. Toivotaan, että lumet eivät ehdi sulamaan nollakelien aikana!

Valkoisen huipentuma?

Riehumisen jälkeen on hyvä kölliä.

3 kommenttia:

tahja kirjoitti...

Hei! Löysin Unikon blogin jokin aika sitten ja jäin samantien lukijaksi. Meillä asustelee Bella-coton ja Tuike-apso. Niiden blogiin pääset kurkkaamaan klikkaamalla nickiäni.

Toivottavasti Unikolle ei kehity samanlaista paukku- tai äänipelkoa kuin meidän Bellalle. Meillä uusi vuosi on ihan pakko viettää rauhoittavien lääkkeiden voimalla, kun mikään muu ei kertakaikkiaan auta. Ukkonen saa myös Bellan ihan sekaisin.

Tuo ääniarkuus (jos se pääsee kehittymään) on aika vaikea hoidettava, ja siedätys taitaa olla se paras keino. Että ei muuta kuin lisää meteliä! Myöskään koiran pelkoon ei saisi reagoida, itse olen tehnyt sen virheen, että olen lohdutellut, mikä kuulemma johtaa siihen, että koira vaan ymmärtää, että tämä pelkääminen onkin ihan hyvä juttu.

Jos etsit mun blogista viime uuden vuoden postauksen (varmaan tammikuun 1. postaus 2009), niin sieltä voit katsoa, miten meillä meni.

Kiva jos käyt kurkkaamassa. :)

jmk kirjoitti...

Kiitos vinkeistä! Käymme toki kurkkaamassa blogia :) Emme ole Unikon pelkoihin pahemmin puuttuneet, vaan jatkaneet omia puuhiamme kuin mitään ei olisi tapahtunut, korkeintaan olemme vähän haukotellet ja venytelleet vähän siihen tyyliin että "hoh, onpas tylsää", ja tuo kammokausi on nyt selvästi menossa ohi. Uuttavuotta ja pennun tuloa silmällä pitäen Unikon pedin vieressä puksuttaa nyt DAP-haihdutin, joka toivottavasti auttanee myös.

Unikko ei ole koskaan ollut mitenkään paukkuarka, vaikka eka uusivuosi olikin vähän jännä kokemus (ei liikaa kuitenkaan), joten eiköhän tämä tästä helpota. Pikku hiljaa olemme myös ruvenneet siedättelemään noihin ääniin, ja ihan hyvältä vaikuttaa tämän hetken tilanne.

tahja kirjoitti...

Kiva kuulla, että parempaan on Unikko menossa.

Hyvää joulua teille!