Ensimmäiseksi me pohdimme läpi tuon allergia-asian. Olisi inhottava luopua uudesta rakkaasta perheenjäsenestä, jos paljastuisi ettemme pysty pitämään sitä. Omalta kohdaltamme puimme asian läpi, kuten edellisestä viestistä selvisikin, ja totesimme uskaltavamme ottaa riskin. Sopivan lajin valitsemalla kaikki toivottavasti sujuu hyvin. Osa lääkäreistäkin on todennut oikean lemmikin hankinnan olevan eräänlaista "siedätyshoitoa".
Kolmantena seikkana pohdin mitä kaikkia ikävyyksiä koiran tulosta voisi seurata. Ensimmäisenä mieleeni tuli koiran mahdollinen tuhovimma - varsinkin sen ikävystyessä työaikoinamme. Työaikoina aiommekin pitää koiraa huoneessa, jossa se nukkuu. Siellä ei ole mitään korvaamatonta tavaraa. Lisäksi sinne voisi hankkia/tehdä mm. aktivointileluja ajan kuluksi. Onneksi olemme suhteellisen siistejä ihmisiä, niin lattioille ei luultavasti jää tavaroita lojumaan. Tärkeimmät tavarat aiomme sulkea makuuhuoneeseen, jonne koiralla ei ole asiaa. Jonkin verran tavaraa varmasti tuhoutuu, ja pisuja varmasti lirahtelee varsinkin pennulla, joten niihin ei auta valmistautua kuin pienellä mielikuvaharjoituksella. Turha siinä vaiheessa on ottaa hernettä nenään, vaan ottaa opiksi...
Hmmm... eiköhän me se koira hankita - aikuisten oikeesti.
* Lemmikeistä ja allergiasta saa lisätietoja esim. Allegia- ja astmaliitolta, harrastelijoilta ja lehtiartikkeleista. Mikään ei estä konstultoimasta erikoislääkäriäkään.
* Tässä on Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ry "kymmenen kultaista sääntöä lemmikin hankkimista miettiville".
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti