torstai 24. heinäkuuta 2008

Poimintoja allergiakeskusteluista

Lueskelin netistä koira-allergiaan liittyviä sivustoja ja törmäsin seuraaviin:

* http://www.allergia.fi/Ajankohtaista?350_m=499

"Valitettavasti eläinkyselijöille on useimmiten tuotettava pettymys: jos on allergisoitunut jo jollekin eläimelle, on iso todennäköisyys allergisoitua muillekin eläimille, painottaa allergianeuvoja Jonna Suominen Allergia- ja Astmaliitosta."

* http://keskustelu-vanha.koirat.com/viewtopic.php?p=399715&highlight=&sid=b3b6c71f99f1f5a5e52b8ff23ba1d387

"Koiran hilseenhän (se mikä allergisoi kuolan ja virtsan
lisäksi) saa melko hyvin pidettyä kurissa
-pesemällä koira sopivalla shampoolla kerran viikossa
-pitämällä koiralla jotain kevyttä vaatetta sisällä, esim toppia (koiran vaatteet pidetään erillään omista vaatteista)
-harjaamalla koira ulkona
-pitämällä koiran turkki ja iho kunnossa (varsinkin kuiva iho hilseilee)
-pesemällä koiran nukkumapaikka, esim. tyyny, perusteellisesti mieluiten kerran viikossa
-koiraa ei päästetä sohvalle ja nojatuoliin (ainakaan jos ne on kankaisia!)
-koiraa ei päästetä makuuhuoneisiin
-käyttämällä ilmanpuhdistimia ja HEPA-suodattimia imurissa
" - Zedi

* http://keskustelu-2006-2.koirat.com/viewtopic.php?p=205411&sid=0472f7ee0907f5804a279c10fc3a4bf8

"Muistaakseni peseminen vähentää allergisoivaa hilsettä jopa 84%" - Zedi
"joku on joskus mulle sanonut, että mitä useammin koiraa pesee, sitä enemmän se hilseilee. Verrattuna vaikka ihmisten hiuksiin: mitä useammin peset, sit useammin joudutkin pesemään, koska ne rasvoittuvat nopeammin. Kasvattaja antoi mulle hyvänä vinkkinä koiran pyyhkimisen märällä/kostealla pyyhkeellä päivittäin. Irtohilse lähtee, mutta ei ärsytä koiran ihoa pesun tavoin." - Sonja
(ja väittelyä)

* http://keskustelu-vanha.koirat.com/viewtopic.php?p=399715&highlight=&sid=b3b6c71f99f1f5a5e52b8ff23ba1d387

"Tästä linkistä löysin vähemmän allergisoivat koirarodut:
http://www.dogbreedinfo.com/allergy.htm" -YularaKommentti 31.7.2011: Tämä on blogini toiseksi suosituin teksti ja mielestäni erittäin oleellinen, joten päätin lisätä siihen jälkikirjoituksen. Unikko on ollut meillä kolme vuotta ja Kipinä kaksi, enkä ole itse huomannut niiden vaikuttaneen allergioihini suuntaa tai toiseen. Allergiani (koivu, kissa sekä liitinnäiset kuten omena) ovat pysyneet ja olen aloittamassa siedätyshoitoa niihin. Muistutan koirien parhaimmillaan olevan hypoallergisia, eli kaikki rodut aiheuttavat allergiaa. Omalla kohdallani vaikutuksia en ole huomannut, vaikka testeissä minulle on todettu koira-allergia. Päätös on sinun!

Kommentti 5.7.2012: On kulunut noin vuosi viimeisestä kommentista, joten kerrotaan tilanteen olevan edelleen melko muuttumaton. Siedätyshoidot (koivu+timotei) ovat pyörineet viime syksystä, mutta en ole suurta vaikutusta niistä huomannut. Tosin tämä kevät taisi olla ennätyksellisen ikävä, mutta tuntui melko normaalilta, joten ehkä jotain hyötyä niistä oli. Tosin astmapiipun olen saanut kaiken varalta, sillä minulla on ollut armeijasta saakka joka keväinen keuhkoputkentulehdus. Muistakaa että tämä on vain yhden ihmisen kokemus!

Kommentti 21.5.2013: Vuodet vierivät ja Unikko & Kipinä jatkavat seikkailuitaan kanssamme. Siedätyshoidot jatkuvat minulla edelleen, eikä mitään ihmeellistä vaikutusta ole tullut. Käytän allergialääkkeitä keväällä kuten ennenkin. Eräs asia mitä haluaisin painottaa täällä, on että tämän blogin kuuluisa vaimo on äärimmäisen hyvä koirien hoitaja. Tämä tarkoittaa sitä että hän pesee koiramme viikottain. Siis pitkäkarvaiset. Joka vie tunnin per koira. Ei siis tällaisten blogien lukemista, vaan pesemistä. Jos olet allergikko, niin oletko valmis tähän? Muuten yllä mainittuja Zedin ohjeita emme noudata, tai Kipinä ei noudata ja hyppii sohvalle. Me omistajat kun emme asialle voi mitään... vaikka taisin kouluttaa Kipinän tuohon, kun ei itse osannut... PESKÄÄ KOIRANNE!

Kommentti 8.7.2015: Kylläpäs aika kuluu! Unikko täytti juuri seitsemän vuotta. Oma allergiatilanteeni koirien suhteen on muuttumaton - en ole allerginen niille. Siedätyshoitoni päättyivät vuosi sitten, enkä osaa oikein sanoa auttoiko se mitenkään. Koivuallergia on ehkä kadonnut, mutta heinäallergia ei.

Ei kommentteja: