perjantai 25. heinäkuuta 2008

Mitä tarvikkeita pentu tarvitsee?

Kävin tänään katsomassa eläinkaupassa tavaroiden hintoja, eivät ihan ilmaisia ole. Kallein niistä oli kuljetuslaatikko, joka maksoi n. 80 €. Huh! Jos päätämme sellaisen hankkia, niin hankimme varmasti käytettynä (kuuleman mukaan on hyvä tarvike sisäsiistiksi opettelussa).

Listasin tähän tärkeimmät tarvikkeet:

* peti (ehkä tuo kuljetuslaatikko alussa) 0-80 €
* hihna & panta 15-40 €
* ruoka- ja vesikippo 0-30 €
* harja(t) 10 €
* kynsisakset 10 €
* vanhoja pyyhkeitä esim. vahinkojen varalle 0 €
* leluja 0-20 €/kpl
* ja tietysti ruokaa ja naksuja

Hinta tulee vaihtelemaan hyvin paljon riippuen siitä, että tekeekö itse (esim. pedin) vai ostaako luksustuotteen. Peti voi muodostaa suurimman loven budjettiin (mitä tuo 1000 € itse pennusta + rokotukset), mutta uskoisin noin sadan euron budjetilla pärjäävän.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Tässä ilmoittautuu toinen bloggaava-tuleva-koiranomistaja. Meillä on odotusta jäljellä vähän vähemmän kuin teillä, koska pentu syntyi kesäkuun puolella.

Ilmeisesti ette ole hankkimassa pentuaitausta, kun se ei ollut listalla? Itse kokosin sellaisen tänään, ja odotus konkretisoitui taas mukavasti :)

PsM kirjoitti...

Terve! Juuh, pentuaitausta emme tarvitse, sillä on kokonainen huone temmellettäväksi :) Portteja tosin joudun tekemään, koska meillä on portaat. Toivottavasti vasara pysyy vielä kädessä :D

Ensimmäisenä ostoksena hankittiin kuljetuslaatikko kasvattajalta 25 euron hintaan. Vastaavat maksoivat eläinkaupoissa kaksin-kolminkertaisesti :O

Hyvältä vaikutti sinun blogisi! Wikicommonsista voi hankkia kuvia ;-)
(http://welshi.vuodatus.net/)