maanantai 4. elokuuta 2008

Hyviä kirjoja ja dvd-levyjä

Tunnollisena uuden koiran hankkijana kirjasto on ollut minulla ahkerassa käytössä. Kirjoja on tullut luettua viitisen kappaletta (juuh, eihän niitä sanasta sanaa kannata lukea mamma mia!) ja muutama dvd:kin on tullut katsottua. Tässä hieman kokemuksia.

Ensimmäiseksi kirjaksi meille suositeltiin usealta taholta eläinkouluttaja Tuire Kaimion kirjaa Pennun kasvatus: pennusta kunnon koiraksi (WSOY, 2002). Se on vaikuttanut oikein hyvältä. Liityn suosittelijoiden joukkoon. Siihen on jonoa kirjastossa, mutta niin pitääkin :-) Myös Gina Spasaforin Koirat keltanokille (Talentum, 2002) on ollut asiallinen opus.

Hieman sattumalta törmäsin Turid Rugaasin Rauhoittavat signaalit (Sanasilta, 2005) ja Anders Hallgrenin Tunnista koirasi viestit (Tammi, 2006) kirjoihin. Varsin ensimmäistä suosittelen lämmöllä kaikille koiraomistajille. Lue aiheesta enemmän vanhoista blogiviesteistäni!



Koirasi kaipaa tekemistä DVD-sarja ei hienoista kansistaan huolimatta jaksanut innostaa ainakaan minua. Sen sijaan Koiramme-sarjan Agility (2006) filmi on hyvin toteutettu. Se painottaa, että lajin tulee olla hauskaa puuhastelua, eikä hampaat irvessä olevaa urheilua. Hienoa! Näinhän asia on urheilussa myös ihmisten kanssa. Filmissä osoitetaan kädestä pitäen eri esteiden harjoittelua ja hauskasti osoitetaan virheitäkin. Innostava filmi lajia harkitseville!

Mitkäs ovat sinun kokemuksesi kirjoista? Onko niistä ollut hyötyä? Noh, minä ainakin jatkan tästä matkaani kirjastoon hakemaan Rugaasin kirjaa Kiskomatta paras: mitä tehdä, kun koira vetää hihnassa? (Sanasilta, 2004) omaa pentua odotellessa :-)

Ei kommentteja: