torstai 21. elokuuta 2008

Vakuutukset kuntoon!

Rotukoiran hankkiminen ei ole ilmaista, mutta eipä ole "ylläpitokaan". Tarkoitan tällä erityisesti tilannetta, jolloin koira sairastuu. Eläinlääkärit eivät ole ilmaisia - nettikeskusteluissa on kerrottu hurjimmillaan useiden tuhansien eurojen kuluja. Vaikka laissa koira rinnastetaan esineeksi kaupan yhteydessä, ei se varmastikaan ole sitä omistajilleen. Koiran sairastuessa sitä on valmis maksamaan ison tukun kahisevaa että ystävä tokenisi. Tämän varalta on lemmikkieläinvakuutuksia - mutta mitä se lysti maksaa?

Tällä hetkellä olen laittanut tiedustelut noin kymmeneen eri vakuutusfirmaan (se on todella helppoa nyt internet-aikakaudella) ja olen saanut vastaukset jo kahdelta. Turvan tarjous oli "henkivakuutuksesta" 103,40 € ja eläinlääkärikulu-/vastuuvakuutuksesta 100,90 € eli yhteensä hieman yli kaksisataa euroa. Tapiola puolestaan tarjosi vastaavaa 238 eurolla. Huomaa kuitenkin tutustua vakuutusehtoihin. Esim. jos koira karkaa, niin vakuutus kattaa Turvalla vain 50% "henkivakuutuksesta" ja eläinlääkärikuluja korvataan maksimissaan 673 euroa/vakuutuskausi. Ilmoittelen vertailusta tarkemmin kunhan saan vastaukset muilta yhtiöiltä.

Eli ilmaista ei ole vakuuttaminenkaan (vertailun vuoksi kotivakuutuksemme on vain puolet tuosta summasta). Kannattaako siis koiraa vakuuttaa? Lyhyesti vastaisin kyllä. Riski sairastumiselle/onnettomuuksiin on minun mielestäni niin suuri, ja kulut tuolloin niin korkeita, että tässä en aio pihdata. Lue lisää keskustelua asiasta Koirat.comista.

1 kommentti:

PsM kirjoitti...

Jos joku muuten tunnistaa kenen koira tuossa kuvassa on, hän saa kymmenen pistettä ja papukaijamerkin :)