maanantai 25. elokuuta 2008

Jalostus on murhaa!

Vaimoni löysi tänään netistä Pedigree Dog Exposed-nimisen BBC:n dokumentin (2008) jalostuksesta ja vaikka näin vain se loppuosan, niin se pysäytti miettimään mitä helv... ihmettä mietin, kun luovuin periaatteestani ottaa sekarotuisen koiran. Katso itse...


PS. Ymmärtääkseni Suomessa asiat ovat paljon paremmin kuin briteillä. Silti pisti miettimään, että miksi kasvatetaan rotuja, jotka eivät pysty hengittämään normaalisti ja vaativat kuumissa oloissa jääpussin alleen, etteivät läkähtyisi kuoliaaksi. "Ovat niin kauniita", ja v"#¤tut!

PPS. Kennelliitto avasi 15. kesäkuuta 2005 yleisölle KoiraNet-jalostustietojärjestelmän. KoiraNetiin tulevat kaikkien Suomeen rekisteröityjen koirien tiedot ja tulokset. Nykyisessä muodossaan KoiraNetissä on rekisteröityjä koiria 1950-luvulta lähtien ja tuloksia vuodesta 1988 lähtien.

Esim. Coten de Tuléar tiedot löytyvät tästä. Kin-Sei, josta me hankimme Unikon, sai seuraavat luvut: 142 pentuetta ja 459 pentua, joista silmien kohdalla 12 oli merkintä "ks. Koiran tiedot" ja 17:sta 1-tason polvet (voi lumpsahtaa, mutta menee itsestään paikoilleen?) ja 4:llä 2-tason polvet (voi lumpsahtaa, voi asettaa paikoilleen?). Aika terveitä siis. Sukusiitosprosentti 0,00-11,72 %.

Ei kommentteja: