sunnuntai 3. elokuuta 2008

Mitä ruokaa pennulle?

"Acana, Advence, Bento Kronen, Eukanuba, Friskies, Hauhau, Husse, Nutro Choice, Royal Canin, Hill´s, Nutro Nuggets, Premium, Pro Plan, Pro Pac, Pedigreen, Purina One, Symppis... Huh huh! Nyt taas huomaa koirien olevan miljoonabisnestä kun katsoo tuota puuttellista koiraruokavalmistajien listaa."

Pohdiskelin tässä mitä ruokaa pennulle tulisi antaa ja aikamoinen ohjeiden viidakko asiasta löytyikin. Esim. Koirat.comin keskustelualueella on oma Ruokinta-osio, jossa on lähes kuusituhatta viestiä! Nyrkkisääntönä kaikesta kuulemastani on, että lähikauppakoiranruoat ovat einesruokiin verrattavaa höttöä ja käytä sitä mitä kasvattaja suosittelee.

Meidän tapauksessa kasvattaja on kertonut, että heiltä tulevat pennut syövät enää kunnolla vain kerran päivässä ja ruokana he ovat käyttäneet Pedigreen Häränlihaa ja Kanaa-valmistetta. Se on aikuisille tarkoitettu päivittäistavarakaupoissa myytävä kuivamuona, joten se niistä nyrkkisäännöistäni! Lisäksi kasvattaja sanoi, että koirilla tulee aina olla saatavilla raikasta vettä - jotkin oppaat suosittelevat ettei öisin vettä olisi, jotta koirat oppisivat paremmin sisäsiistiksi.

Puuh... Neuvoja taitaa olla yhtä monia kuin neuvojia. Koira-ala vaikuttaa olevan aikamoista hössötystä. Tässä ei auta kuin seurata maalaisjärkeä. Koirathan ovat selviytymismestareita, joten eiköhän me pärjätä, kunhan olemme johdonmukaisia. Kasvattajan ohjeet vaikuttavat järkeviltä ja seuraamalla niitä johdonmukaisuus säilyy, joten kerran päivässä Pedigreetä se on!

Muokkaus 28.9.2008: lue myöhemmät tekstit aiheesta...

Ai niin! Entä se ruokinta-aika. Erään ohjeen mukaan 2/3 ruuasta aamulla, jotta ruuan painaessa mahassa koira olisi lauhkea odottaessaan omistajiaan kotona. Kasvattaja puolestaan mainitsi kaksi hyvää seikkaa tätä ohjetta vastaan: Cotonien kakkahätä tulee n. 20 tuntia ruuanannon jälkeen, joten se olisi silloin kello 2-4 yöllä (*gulp!*) . Toiseksi (suden)pennuthan odottavat nälkäisinä luolassa vanhempien metsästäessä, joten jos se on geenikoodattua, pentu voi luulla omistajien hylkäävän sen. Ruokahan on jo saalistettu ja nyt pitäisi olla yhteisaikaa! Apua, missä ovat mamma ja pappa!

Juuh, ruokitaan kerran päivässä siinä kello kymmenen aikaa illalla - sillä kuivamuonalla :-)

(...ja jos jotain oireita ilmenee, sitten otetaan yhteyttä kasvattajaan/eläinlääkäriin...)

Ei kommentteja: