perjantai 15. elokuuta 2008

Millaista koirainfossa on?

Hei taas!

Viimeksi kertoessani pennustamme en tullut kuvailleeksi millaista koirainfossa käynti oli. Kennelistä riippuen käytännöt varmasti vaihtelevat jonkin verran, mutta tällainen käynti meillä oli:

Kin-Sein kennel on maatilalla Joutsassa. Maisemat siellä päin olivat mäkiset ja komeat.

Kennelille päästyämme tarhassa olevat cotonit tervehtivät haukkumisella. Pian kennelin pitäjä Seija tuli meitä vastaan ohjasi sisälle. Hän oli puhelias ja iloinen nainen. Aluksi kenkämme desinfioitiin ennen kuin menimme sisälle. Seija totesti ettei tiedä onko sillä toimella mitään väliä, mutta kun viiteentoista vuoteen ei ollut tullut vierailuista pöpöjä pennuille, niin ei sitä uskalla lopettaakaan :)

Infossa paikalla oli nelisen perhettä. Pienen alkujutustelun jälkeen Seija toi aikuisen koiran ja pyysi joka perheestä yhden jäsenen harjoittelemaan koiran pesemistä ja kuivaksi harjaamista. Samalla näytettiin myös miten kynnet leikattiin. Vaimoni sai kunnian hoitaa tämän tehtävän. Oli kuulema yllättävän työlästä. Kuutisen kampaajan ja puolen tunnin kuluttua koira oli edelleen kostea! Tuo koira oli muuten aika veijari; se hivuttautui kokoajan lähemmässä pöydän reunaa ja yhdessä vaiheessa sen toinen takakoipi jo roikkui pöydän yli. Taisi testata hoitajiensa valppautta :)

Tämän jälkeen täytimme kasan papereita: kauppasopimuksen, osamaksusopimuksen ja lisäehtopaperin. Lisäksi saimme kennelin ohjeet koiranhoidosta ja Suomen Kennelliiton Iloinen pentu-oppaan. Cotoneiden hinnoista kiinnostuneille tiedoksi, että kauppahinnaksi tuli vajaa tuhat euroa. Pakko tässä on töiden tekoa jatkaa :)

Tämän jälkeen näimme vihdoin omat pentumme. Tuntemuksia siitä hetkestä voi lukea aiemmasta viestistäni. Tällöin tuli myös aiemmissa pentuinfoissa olleita tapaamaan pentujaan.

Infosta jäi kuva kennelistä, joka kasvattaa sydämellään koiria. Mukava tietää, että pentumme tulee hyvästä kodista!

Koko tapahtuma kesti nelisen tuntia. Tapaamisesta on jo kulunut jo jonkin aikaa, mutta saitte tästä varmaan jonkinlaisen peruskuvan käynnistä :-)

Ei kommentteja: