keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Vakioeläinlääkäriä etsimässä

Laitoin kyselyn noin viidellä lähellämme sijaitsevalle eläinlääkärille ja kyselin hintoja ja heidän suosituksia. Kysyin myös heidän mielipidettään sterilisaatioon. Tähän mennessä olen saanut kolme vastausta:

1.) " Rokotukset maksaa meillä 61€-66€ tarvittavista rokotuksista riippuen. Jos koiraa ei ole tarkoitus käyttää jalostukseen on sterilaatio kannattavaa. Sterilaatio maksaa meillä 426€ avoleikkauksena tai n.550€ tähystysleikkauksena (kolme pientä haavaa tähystysporttien kohdalle, vähemmän kipua). Klinikastamme löytyy kattavasti tietoa kotisivuiltamme osoitteessa www.apexvet.fi"

"Esimerkiksi koiran ensimmäinen rokotus maksaa 57,90, ja tämän kokoisen narttukoiran sterilaatioleikkaus kaikkinensa noin 390 euroa. Strerilaatioleikkauksessa on sekä hyviä, että toki myös huonompiakin puolia. Jos koira steriloidaan jo nuorella iällä ennen ensimmäistä kiimaa tai ennen toista kiimaa, sille ei kehity utarekasvaimia, myöskään kohtutulehduksia ei koiralle voi tulla. Lisäksi toisilla koirilla juoksu-ja varsinkin valeraskausajat ovat vaikeita.

Huonoina puolina
voidaan mainita, että leikkaus on aina leikkaus vaikka rutiinileikkauksesta onkin kysymys. Anestesia on aina riski ja komplikaatiot ovat aina mahdollisia. Riskitöntä leikkausta ei ole.

Leikatut nartut saattavat myös lihoa helposti (tähän voi omistaja itse vaikuttaa). Lisäksi toisille nartuille voi tulla virtsanpidätyskyvyn ongelmia (tähänkin löytyy myös lääkitys. Suosituksista en osaa sanoa,mutta meillä käy vuosittain noin 6000 potilasta. (http://itisvet.net/)"

2.) "Rokotus maksaa noin 70 euroa. Käynnin yhteydessä tehdään aina terveystarkastus, jolloin koira tarkastetaan päästä häntään. Pentu rokotetaan kahdesti. Ensin noin 12 viikon ikäisenä ja tehosterokotteen se saa noin 16 viikon ikäisenä. Madotus sisäloisia vastaan on hyvä antaa
kotona noin viikkoa ennen ensimmäisiä rokotuksia. "Matolääkkeitä" saa apteekeista.

Sterilointia suosittelemme narttukoirille joilla ei ole tarkoitus teettää pentuja. Se vie pois raskaat juoksuajat ja valeraskaudet, vähentää nisäkasvainten riskiä ja estää vanhemmilla steriloimattomilla nartuilla yleisen kohtutulehduksen. Koiran voi steriloida jo noin kuuden kuukauden iässä, ensimmäistä juoksua ei tarvitse odottaa. Steriloinnin hinta on noin 500 euroa. Esimakua meistä olet varmaan jo saanut nettisivuiltamme (www.haumau.fi). Tervetuloa paikan päälle tutustumaan paremmin!"

3.) Kuulemieni suosittelujen perusteella soitin Sopulitien eläinlääkärille, jossa rokotus maksaa 50 €, peruskäynti 35 € ja sterilointi 320 €. Huomaa, että ei ole auki kuin arkisin 9-20. Huokea, kehuttu (Tuija Salminen), toimii Hesyn kanssa... Taisi löytyä voittaja!

Laitan lisää tietoja sitä mukaan kuin saan niitä!

PS: Koirat.comista voi kysellä suosituksia itselleen
PPS: Helsingin eläinlääkäreistä epämääräinen internet-suosittelu http://omakaupunki.hs.fi/haku/El%C3%A4inl%C3%A4%C3%A4k%C3%A4ri+Helsinki
PPPS: muista lukea kommentit

2 kommenttia:

Kati Hongisto kirjoitti...

Moikka!

Hauskoja juttuja täällä! Iih, kohta se riiviö on teillä :DD

Tuosta eläinlääkäristä...koska Hakunila ei oo kauhean kaukana teiltä, niin vinkkaa tästä: www.tassu.fi Siellä rokotukset ovat edullisempia, esim. Chilin 1v. rokotus 53€.

Terkuin,
Kati ja karvattomat kakarat

PsM kirjoitti...

Tuija Salminen on ollut suosittu: http://www.kolumbus.fi/eija.kyllonen/laakari.htm,
http://www.hs.fi/omaelama/artikkeli/Suolahuonehoitoa++my%C3%B6s+lemmikeille/HS20051010SI1TL03qrv, eläinlääkärit sopulitiellä.